POLAGANJE ZAVRŠNOG ISPITA U AVGUSTOVSKOM ROKU PROTEKLO USPEŠNO

193

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je da je završni ispit u avgustovskom roku, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2022/2023. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2023/2024. godinu, danas uspešno završen.

Učenici osmog razreda, koji iz različitih objektivnih razloga nisu pristupili polaganju u junskom roku, njih 164, polagali su testove od srede do petka. Ove godine učenici su po prvi put birali koji će predmet polagali kao treći test, dok su prethodnih godina polagali kombinovani test koji je sadržao pitanja iz pet predmeta. Pitanja je kao i svake godine pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Testovi su štampani na srpskom i na jezicima osam nacionalnih manjina.

Konačni rezultati završnog ispita će biti poznati u ponedeljak 21. avgusta, dok se upis učenika u srednje škole u trećem upisnom krugu vrši neposredno u školi, u četvrtak i petak, 24. i 25. avgusta.

Foto Pixabay.com

Prethodni članakPOZIV MLADIMA ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI