POLJOPRIVREDNA SLUŽBA POMAŽE PRI REGISTRACIJI NA e-Upravu /VIDEO/

739

Da bi poljoprivrednim proizvođačima pomogli da se registruju na e-Upravu, stručnjaci Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Negotin dežuraju u Kladovu.

Registracija poljoprivrednika na eUpravu je neophodna ukoliko žele da ostvare pravo na podsticaje, kaže Vladica Stefanović iz PSSS Negotin i naglašava da će njihovi stručnjaci biti na raspolaganju nosiocima poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opštine Kladovo kako bi im pružili neophodnu pomoć prilikom prijave.

Osnovni preduslovi za registraciju na e-Upravu je posedovanje lične karte ili pasoša, posedovanje mejl adrese, pametni telefon, Android ili iPhone ili kvalifikacioni elektronski sertifikat. Nosilac gazdinstva mora lično da dođe, a ukoliko ne poseduje pametni telefon može da dođe sa članom gazdinstva koji ima takav telefon.

Platforma e-Agrar, koja će u funkciji biti od februara olakšaće poljoprivrednicima registraciju gazdinstava i podnošenje zahteva za subvencije. Kako je istakla Vladica Stefanović platforma će skratiti proceduru poljoprivrednicima i smanjiti broj dokumenata koje su do sada morali da pribavljaju.

Svi građani opštine Kladovo mogu savetodavcima ove poljoprivredne službe da se obrate za pomoć do petka, 27. januara, od 9 do 14 časova, u prostorijama zgrade Vojnog odseka (iza zgrade opštine), a usluge koje služba pruža su besplatne.

Prethodni članakAKCIJA DAVANJA KRVI 26. DECEMBRA
Naredni članakLEKSIKON ZDRAVSTVENE KULTURE TIMOČKE KRAJINE – Boljevačka bolnica