POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA PRI REGISTRACIJI GAZDINSTAVA

291

U cilju pomoći pri registraciji poljoprivrednih proizvođača na portal eAgrar, stručnjaci Poljoprivredno savetodavne službe u Negotinu dežuraće u nedelju, 22. januara od 9 do 13 časova u prostorijama službe, a od 23. do 27. u Kladovu, Boru, Negotinu i Majdanpeku.

U Kladovu radiće od ponedeljka 23.  do petka 27. januara, u objekatu pored opštinske zgrade, od 9 do 14 časova. Registracija je obavezna za sve proizvođače, koji i u narednom periodu žele da koriste podsticaje u poljoprivredi.

Osnovni preduslovi za registraciju na eAgrar su da poljoprivrednici imaju ličnu kartu ili pasoš, imejl adresu, pametni telefon ili kvalifikovani elektronski sertifikat. Nosilac gazdinstva mora da dođe lično ili sa članom porodice, ukoliko ne poseduje pametni telefon.

Novi informacioni sistem e-Agrar uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa ili promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi. Cilj je da registrovana gazdinstva pređu na digitalno vođenje posla, i da se tako formira jedinstvena baza podataka koja će moći da se koristi.

Prethodni članakDECA SE U KLADOVU REDOVNO VAKCINIŠU /VIDEO/
Naredni članakRIGOROZNE KONTROLE SAOBRAĆAJA U ZONAMA ŠKOLA