PORESKIM OBVEZNICIMA POTVRDE I REŠENJA O PIBU SAMO ELEKTRONSKI

288

Poreski obveznici od 1. decembra potvrde i rešenja o poreskom identifikacionom broju (PIB) dobijaju isključivo u elektronskoj formi u poresko sanduče preko portala Poreske uprave (PU).

Poreska uprava navodi da će oni koji su na svom profilu na portalu PU ostavili i kontakt podatke biti mejlom ili telefonom obavešteni da im je dostavljena potvrda ili rešenje. Iz Poreske uprave pojašnjavaju da će se kao datum uručenja smatrati dan postavljanja rešenja ili potvrde u poresko sanduče.

Takođe, obveznici će ubuduće isključivo elektronski dobijati potvrdu o registraciji odnosno o PIB-u na obrascu za novoosnovane poreske obveznike i obveznike koji rade promene podataka o nazivu i adresi, odnosno REG obrazac, zatim o odjavi registracije iz jedinstvenog registra poreskih obveznika na obrascu PO, te rešenje o oduzimanju ili vraćanju PIB-a kao i rešenje o odbijanju zahteva za vraćanje privremeno oduzetog PIB-a.

Novi način dostave omogućava poreskim obveznicima brži uvid u razloge oduzimanja poreskog identifikacionog broja, navode iz Poreske. Procedura podnošenja zahteva za vraćanje PIB-a ostaje nepromenjena, tj. on se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave u papirnom obliku ili u elektronskoj formi putem mejla.

Foto Pixabay

Prethodni članakUDRUŽENJE „NADA“ – ISTE MOGUĆNOSTI, RAZLIČITI RADOVI
Naredni članakVOLONTERIZAM KAO HUMANOST U KLADOVSKOM CRVENOM KRSTU