POVEĆANJE PENZIJA I PLATA U PROSVETI I ZDRAVSTVU; POMOĆ DECI DO 16 GODINA

368

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratili su se javnosti. Jasno je da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore, na ulici se neće birati vlast i prelazne vlade neće biti, poručio je Vučić. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je spremna da u svakom trenutku podnese ostavku na tu funkciju.

„Posebno ćemo povećati zarade u prosveti od 1. septembra povećanje 5,5 odsto, a od 1. decembra ili 1. januara još 10 odsto, biće prosečno blizu 90.000 dinara. Od 1. oktobra 5,5 odsto povećanje penzija, od 1. januara dodatnih 14,6 odsto. Medicinske sestre i medicinski tehničari će od 1. septembra dobiće 5,5 odsto povećanje plata i dodatnih 10 odsto u decembru ili januaru. Nadamo se da ćemo imati snage za povećanje od oko 11 odsto za lekare, vojsku i sve ostale u javnom sektoru. Hleb će biti još jeftiniji, spustićemo cenu sa 57 na 54 dinara. Biće jeftiniji već od petka za tri dinara. Razgovaraćemo sa MMF-om da se odloži povećanje cena struje. Doneli smo odluku da damo po 10.000 dinara za svako tek rođeno dete – od jednog dana starosti do 16 godina. Prijavljivanje je od 20. avgusta do 15. septembra, a isplata oko 25. septembra.Biće podeljeno još 100.000 vaučera od po 5.000 dinara za odmor i putovanja u Srbiji. Bićemo spremni za još 100.000 „, poručio je Vučić.

Najvažnije što je predsednik Aleksandar Vučić rekao u svom obraćanju: Imaćemo prevremene parlamentarne izbore, samo je pitanje meseca kada će se oni održati. Srpska napredna stranka neće želeti novi mandat ako Ana Brnabić podnese ostavku. Spremni smo da se dogovaramo o datumu izbora. Nastavićemo da čekamo neke ljude da dođu da razgovaramo. Predsednica Vlade ne želi da smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića. Prelazne vlade neće biti. U zahtevima sa protesta ne postoji nijedan koji se tiče dece i nastavnika.

Najvažnije što je premijerka Ana Brnabić rekla u svom obraćanju: Računajte da imate moju ostavku na stolu. Jedini izlaz iz krize su parlamentarni izbori do kraja godine. Neke odluke smo morali da donosimo brzo, ali su rezultati neupitni i jasni. Mislim da je jedan od mojih najvećih legata elektronska uprava. Vlada je, u saradnji sa predsednikom, usvojila važne mere za bezbednije društvo. Od četiri zahteva sa protesta, jedan je gotovo potpuno ispunjen – ukidanje rijaliti programa, a ministar Branko Ružić je sam podneo ostavku.

Prethodni članakVELIKI USPEH MLADIH KLADOVSKIH „BRODARA“
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI