POŽARE U KLADOVSKOJ OPŠTINI GASILO 12 VATROGASACA

298

Pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja Kladovo sa svojim kolegama iz Bora, Donjeg Milanovca i Majdanpeka juče su bili angažovani na gašenju tri požara na otvorenom u Vajugi, Kupuzištu i Velikoj Kamenici.

U ataru Vajuge juče u 14:30 časova izbio je požar na otvorenom koji je zahvatio makiju. Pozar je gasilo 12 vatrogasaca sa četiri vozila. Četvorica pripadnika Vatrogasno spasilačkog odeljenja Kladovo, zajedno sa četvoricom kolega iz Vatrogasno spasilačkog bataljona Bor, dvojicom vatrogasaca iz Donjeg Milanovca i dvojicom pripadnika Vatrogasno spasilačkog odeljenja iz Majdanpeka, sa ukupno četiri vozila gasili su požar na površini od 70 hektara gde su goreli suva trava i nisko rastinje.

Ekipa Vatrogasno spasilačkog odeljenja Kladovo, Vatrogasno spasilačkog bataljona Bor i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kladovo, ukupno desetoro vatrogasaca spasioca sa tri vozila, od 16 časova, gasila je požar u ataru Kupuzišta. U ovom kladovskom selu vatra je zahvatila devet hektara makije.

Suva trava sinoć je gorela u ataru Velike Kamenice. Od 18:30 do 21 čas požar su gasili vatrogasci iz Kladova, njih četvorica sa dva vozila, u pomoć su im pritekla osamorica vatrogasaca sa dva vozila iz borskog bataljona, dvojica vatrogasaca iz Donjeg Milanovca i sa jednim vozilom dvojica pripadnika majdanpečkog Odeljenja. U ovom pošaru izgorela je površina od 20 hektara niskog rastinja.

Foto Pixabay

Prethodni članakRARIS ORGANIZUJE OBUKE ZA POKRETANJE BIZNISA
Naredni članakODRŽANA PRVA SEDNICA SO KLADOVO U OVOJ GODINI /VIDEO/