POZNATA IMENA DOBITNIKA GODIŠNJIH NAGRADA OPŠTINE KLADOVO

265
Na 22. sednici SO Kladovo jednoglasno je usvojena  Odluka o dodeli nagrada i javnih priznanja pojedincima i organizacijama za doprinos u razvoju lokalne zajednice, povodom 26. aprila Dana opštine Kladovo. Povelja zahvalnosti biće dodeljena Setrama Mironosicama pri hramu „Sveti Đorđe“ u Kladovu. Godišnju nagrada za humanitarne aktivnosti i ispoljenu solidarnost dobiće DVD Kladovo osnovano 23.juna 1933. godine. Godišnje nagrada za radne rezultate dobiće kolektiv OŠ “ Ljubica Jovanović Radosavljević“ iz Podvrške i nastavnik u penziji Bogosav Đurđanović.

Godišnja priznanja laureatima biće uručena 26. aprilau 12 sati na svečanoj sednici SO Kladovo u Domu kulture. Na aprilskom zasedanju usvojena je i Odluke o određivanju nadležnog organa za donošene Operativnog plana za odbranu od poplava na vodotokovima drugog reda na teritoriji opštine Kladovo. Kako se čulo reč je o tehničkom dokumentu koji na osnovu odredbi Zakona o vodama donosi nadležni organ jedinice lokalne samouprave pa je za tu nadleđnost određeno Opštinsko veće opštine Kladovo.

Podršku odbornika dobio je i predlog Rešenja o izmeni Programa poslovanja Javnog preduzeća „Jedinstvo“. U nastavku sednice Odbornici SO Kladovo  usvojili su cenovnik kojim su definisane umanjene nadoknade za javne površine koje tokom sezone koriste ugostitelji.

Odluka je usvojena na sednici Opštinskog veća- pojasnio je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo i dodao da je tome prerthodio razgovor koji je imao sa  Kladovskim ugostiteljima. Oni su obrazložili razloge za smanjenje dosadašnjih naknada pa će oni u prvoj zoni ubuduće umesto 50 izdvajati 36 dinara dnevno po kvadratu korisne površine. Taj iznos u drugoj zoni smanjen je na 30 dinara, u trećoj na 26 dinara, dok je nadoknada u  četvrtoj zoni 24 dinara po kvadratu.
Na Skupštini je usvojena i Odluka o sprovođenju Javnog konkursa za izbor direktora Javnih preduzeća „Komunalac“ i „Jedinstvo“, ali i Rešenje o obrazovanju komisije od pet članova za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora preduzeća čiji je osnivač opština Kladovo. U radu sednice učestvovala su 23 odbornika od 28 koliko broji saziv lokalnog parlamenta.
https://youtu.be/Fb_UIxEzvEU?si=gHlHb5nVPnL2lNrr
Prethodni članakUNIJA SINDIKATA PROSVETNIH RADNIKA SRBIJE:BESPLATNI UDŽBENICI ZA SVE ĐAKE
Naredni članakREVIJA GOLOVA U „JEZERU“ U REŽIJI NOVICE MODORANOVIĆA