PREDSTAVA „MALA SIRENA“ NA DAR KLADOVSKIM MALIŠANIMA

612

Pozorišna predstva za decu „Mala sirena“ Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara gostuje u Kladovu u subotu, 3. decembra, sa početkom u 18 časova.

Počinju praznična darivanja, zato je predstava besplatna i dar je mališanima i njihovim roditeljima. Namenjena je za uzrast od treće do sto treće godine života.

Reč reditelja:
„Mala sirena“ je priča o žrtvi koju smo spremni da damo zarad ljubavi. Danas je priča o ljubavi postala pase, kao što je i bajka izašla iz svakodnevnog života dece. Pozorište ima vrlo važan zadatak, da bajku vrati u dečiju svakodnevicu, vodeći računa o tome da se današnja deca razlikuju od one od pre dvadeset, trideset, četrdeset godina. Zato je ova “Mala sirena” žanrovski sinkretisana i predstavlja jednu vrstu mešavine različitih žanrova i stilova. Ona je i komedija i melodrama. Trudili smo se da ovom predstavom, učinimo bajku još zanimljivijom deci a da sa druge strane ne odstupimo od onoga što je osnovni literarni predložak.

Tekst i režija Željko Hubač; asistent reditelja Olivera Viktorović Đurašković; scenografija Mirko Stokić; kostim Gorica Ilić i Mirjana Stanojević; muzika, dizajn zvuka i animacije Dušan Purešić.

GLUMAČКA PODELA:

Mala sirena: Marija Stanković
Princ: Branislav Mijatović
Papagaj: Ana Tanasković
Morska veštica: Nataša Petrović
Ušati: Miloš Tanasković
Okati : Predrag Grbić
General oktopod / Кralj vetrova: Gabrijel Bećarević
Skočko: Viktorija Arsić
Sestrica / Morska stena: Aleksandra Manasijević
Animacije: Gabrijel Bećarević, Fuad Tabučić, Olivera Viktorović Đurašković

Prethodni članakTEKIJANKA OTVARA NOVI MARKET U BORU
Naredni članakDAME “ZAUSTAVILE” KOŠARKU: Koja poruka je osvanula na utakmici FMP Meridiana i Igokee? (FOTO)