PRIJAVE ZA STIPENDIJE FONDA ZA MLADE TALENTE PREKO eUprave

259

Predstavljena je nova usluga na portalu eUprava – eTalenti. Ova usluga omogućiće elektronsku prijavu na konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje studenata završnih godina na fakultetima u Republici Srbiji.

Konkurs obuhvata stipendiranje do 1.050 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2022/23. godinu. Cilj ove usluge jeste olakšana procedura prijave za predstojeći konkurs, ali i za sve druge konkurse.

Vlada Srbije je osnovala Fond za mlade talente u avgustu 2008. godine kao podršku mladim talentima kojima je pružena mogućnost za finansiranje kroz nagrađivanje, stipendiranje i usavršavanje učenika i studenata. Od osnivanja do danas, nagrađeno je i stipendirano 38.413 učenika srednjih škola i studenata i ukupno je za ove namene utrošeno više od 10,3 milijarde dinara, a realizovana su 44 konkursa.

U toku je reforma Fonda koja će dodatno ojačati njegovu misiju, a to je da postane mesto razmene znanja i ideja, umrežavanja i zajedništva. Osnovni cilj reformisanog Fonda biće ulaganje u mlade kako bi usavršili svoje znanje i veštine, te kasnije doprineli razvoju društva i svoje zajednice. Najznačajniji segment rada biće zapravo praćenje ovih mladih talenata i njihovo zapošljavanje u javnoj upravi, institucijama čiji je osnivač Republika Srbija i privredi.

Prijava na konkurs može se popuniti ovde.

Foto Pixabay

Prethodni članakPOŽAR U NACIONALNOM PARKU „ĐERDAP“
Naredni članakODLIČAN USPEH UČENIKA NA TAKMIČENJIMA /VIDEO/