PRIJEM DECE U OPŠTINI KLADOVO POVODOM DEČIJE NEDELJE

456

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić i zamenik predsednika Bojan Božanović otvorili su vrata sale Skupštine opštine mališanima povodom „Dečije nedelje“, tradicionalne manifestacije koja se ove godine održava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ i pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Predsednik Saša Nikolić poželeo je deci dobrodošlicu i poručio da pored učenja moraju da budu dobri drugari, da čuvaju jedni druge i vole svoju Srbiju. Zahvalio je prosvetnim radnicima za sve ono što čine za decu, s obzirom na to da rade težak i odgovoran posao. On je dodao da su odrasli ti koji treba da decu puste da bezbrižno uživaju u tom divnom periodu, da im se da podstrek na svakom mogućem mestu, da pokažu koliko mogu i znaju i da im se dozvoli da rašire svoja krila i lete u život. Nikolić je istakao da lokalna samouprava i Vlada Srbije nizom mera pruža podršku porodicama, kao i građanima koji žele da se ostvare kao roditelji, jer je cilj države da nas bude što više.

Zamenik predsednika Bojan Božanović rekao je da deca u opštini Kladovo u ovoj sedmici, u okviru raznih događaja, imaju priliku da se druže, smeju, raduju i pokažu kakva je lepota detinjstva i odrastanja i to zajedno sa svojim nastavnicima, roditeljima, predstavnicima ustanova i institucija u gradu. On je poručio da su deca naše najveće bogatstvo, a detinjstvo je period kada imamo najviše energije i najveće želje i naglasio da radost i dečije osmehe treba slaviti svaki dan, a ne samo u periodu obeležavanja „Dečije nedelje“.

Tradicionalna manifestacija posvećena deci održava se svakog oktobra i dočekuje se uz veliku radost. Veselo je bilo i danas jer su, uz posluženje, od ranog jutra sa opštinskim rukovodstvom razgovarali mališani PU „Neven“, učenici OŠ „12. septembar“ za vaspitanje i obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju, predstavnici odeljenja od 1. do 4. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Kladovo i izdvojenih odeljenja iz Male Vrbice, Velike Vrbice, Sipa i Kostola, kao i učenici osnovnih škola iz Tekije, Podvrške, Brze Palanke i Korbova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakSREDSTVA LOKALNIM SAMOUPRAVAMA ZA KUPOVINU MINIBUSEVA
Naredni članakU SEPTEMBRU ROĐENO DEVET BEBA