SREDSTVA LOKALNIM SAMOUPRAVAMA ZA KUPOVINU MINIBUSEVA

584

Lokalne samouprave mogu da konkurišu za bespovratna sredstva za kupvinu minibuseva kako bi prevozili stanovništvo u svojim sredinama.

U toku je Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije. Sredstva su obezbeđena u iznosu od 120.000.000,00 dinara. Podnosilac prijave na javni konkurs je jedinica lokalne samouprave. Bespovratna sredstva namenjena su za kupovinu minibuseva sa ukupno dvadeset i jednim putničkim sedištem (20+1).

Sredstva se dodeljuju za kupovinu minibuseva koji će se koristiti za potrebe besplatnog prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo selo ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište, a u slučaju potrebe, vozilo se može koristiti i u ostale svrhe koje su od značaja za jedinicu lokalne samouprave kao što su prevoz poljoprivrednika, kulturno-umetničkih društava, sportista i drugo, u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Bespovratna sredstva nisu namenjena za kupovinu polovnih vozila, troškove registracije, osiguranja, goriva i drugih troškova vezanih za korišćenje predmetnog vozila.

Precizno i tačno popunjena prijava i prateća dokumentacija šalje se preporučenom pošiljkom na adresu Ministarstva za brigu o selu,Bulevar Mihajla Pupina 2a, 11070 Novi Beograd ili se dostavlja predajom u pisarnicu na navedenoj adresi. Prijave se šalju u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs – dodela bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva – NE OTVARATI“, sa punim nazivom i adresom pošiljaoca na poleđini koverte.

Foto Pixabay.com

Prethodni članakDOSTUPAN SPISAK FIRMI GDE SE KORISTE PENZIONERSKE KARTICE
Naredni članakPRIJEM DECE U OPŠTINI KLADOVO POVODOM DEČIJE NEDELJE