PROGLAŠENA IZBORNA LISTA NAPREDNJAKA

289

Republička izborna komisija proglasila je prvu izbornu listu, „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ sa 250 kandidata za poslanike.

Na listi naprednjaka koju predvodi predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević nalazi se devetoro kandidata za narodne poslanike iz Borskog i Zaječarskog okruga. Od kandidata iz ovog dela Srbije najbolje se kotira Lidija Načić, diplomirani pravnik iz Bora koja je na 49. mestu liste, potom dr Nenad Ristović, specijalista infektolog i gastroenteorolog iz Zaječara na 80. poziciji, Branislav Josifović, menadžer iz Knjaževca je na 103 mestu, dr Sanela Strainović, lekar specijalista opšte medicine iz Negotina koja je na 113. poziciji. Potom Olivera Denić, master profesor jezika i književnosti iz Sokobanje na 114. mestu, Vesna Stanković, magistar poljoprivrede iz Zaječara (140), Branko Bekerević, master inženjer zaštite na radu iz Kladova na 174. mestu i Saša Janošević, diplomirani inženjer zaštite na radu iz Majdanpeka, koji je pod rednim brojem 189. izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” i Jelena Milosavljević Radosavljević, profesor istorije iz Boljevca, je na 195. mestu izborne liste naprednjaka.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predao je dan nakon raspisivanja izbora listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ za vanredne parlamentarne izbore. Lista je predata Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) u podne.

SNS je prva stranka koja je predala izbornu listu RIK-u, uz koju je dostavila i 92.637 potpisa podrške građana. Nosilac liste je predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić, a prvi na listi je Miloš Vučević.

Predaji liste prisustvovali su poverenica Gradskog odbora SNS Ana Brnabić, potpredsednici Glavnog odbora Aleksandar Šapić, Irena Vujović, Vladimir Orlić i Siniša Mali, kao i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Prethodni članakZA 10 MESECI U KLADOVSKOM PORODILIŠTU ROĐENO 85 BEBA
Naredni članakPREVENTIVNI PREGLEDI U KLADOVU