PROGRAM 39. „ZLATNE BUĆKE ĐERDAPA“

386

Tradicionalna manifestacija „Zlatna bućka Đerdapa“, 39. po redu, održava se od 10. do 12. avgusta u Tekiji. Ova turistička manifestacija okupiće iskusne alase, mlade ribolovce, zaljubljenike u Dunav iz ovog kraja, ali i iz ostalih delova Srbije.

U četvrtak, 10. avgusta od 20 časova održaće se okupljanje ribolovaca i organizatora. Nakon toga uslediće sastanak takmičara kako bi se svi upoznali sa propozicijama lova soma bućkom.

U petak, 11. avgusta od 6 do 12 časova održava se takmičenje u lovu soma bućkom. Za to vreme, od 10 do 12 časova održavaju se sportska takmičenja na tekijskoj plaži. Od 12 do 13 časova obaviće se merenje ulova pecaroša. Od 18 do 20 časova održava se „Kočin turnir“ u malom fudbalu, ove godine, prvi put, na peščanoj plaži. Dečiji karneval, kada će biti izabranna najlepša maska na programu je od 18:30 do 20:30 časova. Muzički program počinje u 21 čas kada najpre nastupa „Šoki bend“, a potom i zvezda „Granda“ Nevena Stojković.

U subotu, 12. avgusta nastavlja se lov soma na bućku, a potom se održava završno merenje ulova, kada će se znati i ko je ovogodišnji pobednik. Za najuspešnije bućkaroše opština Kladovo obezbedila je novčane nagrade i to za osvojeno prvo mesto 120.000 dinara, za drugo mesto 80.000 dinara i za treće mesto 50.000 dinara. Takmičenje u kuvanju riblje čorbe, koje uvek okupi veliki broj ljudi, biće održano na keju kraj Dunava, od 17 do 19 časova. U muzičkom delu programa, od 21 sat, pored „Šoki benda“ nastupiće Tijana Dapčević. I ove godine biraće se najlepša okućnica u Tekiji.

Organizator manifestacije „Zlatna bućka Đerdapa“ je Turistička organizacija opštine Kladovo, a pokrovitelj opština Kladovo.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakDANAS SE SLAVI ISCELITELJ PANTELEJMON
Naredni članakJAVNI POZIV ZA SUBVENCIJE ZASADA VOĆAKA