JAVNI POZIV ZA SUBVENCIJE ZASADA VOĆAKA

591

U toku je javni poziv za subvencije zasada voćaka, hmelja, analizu zemljišta. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj godini je tri miliona dinara.

Javni poziv za subvencije kroz podršku podizanja višegodišnjih proizvodnih zasada voćaka i hmelja traje do 17. avgusta, dok će podnošenje zahteva za podsticaje za proizvodne zasade jagoda podignute u trećem kvartalu 2023. godine trajati do 15. septembra. 

Maksimalni iznosi podsticaja za nabavku sadnica voćaka i hmelja iznose 2,5 miliona dinara, za naslone za proizvodne zasade 825.000 dinara, za pripremu zemljišta, odnosno za nabavku supstrata sa sertifikatom za proizvodne zasade borovnice i/ili maline ili za klasične zasade ovog voća na bankovima 375.000 dinara, a za analizu zemljišta100.000 dinara.

Proizvodni zasad može da se nalazi na jednoj ili više katastarskih parcela, ali katastarske parcele moraju da se nalaze jedna pored druge i da čine jednu celinu. Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave na portalu ePodsticaji.

Prethodni članakPROGRAM 39. „ZLATNE BUĆKE ĐERDAPA“
Naredni članakHUMANITARNI KONCERT U KLADOVU ZA CRKVU U ORAHOVCU