PROMENA IZBORNOG PREDMETA ZA OSMAKE DO 11.APRILA

126
Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji do 11. aprila imaju rok da podnesu zahtev za izmenu predmeta koje će polagati kao treći test na završnom ispitu. Kako je objavljeno na portalu Moja srednja škola podnošenje zahteva je isključivo u matičnim školama u periodu od 8 do 15 časova. Objavljivanje konačnog izjašnjenja učenika iz kojeg predmeta će raditi treći test na zvaničnom sajtu portala moja srednja škola i neposredno u školi biće u petak 12. aprila od 8 časova.

Osmaci će završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika polagati 17. juna, matematiku 18., a treći test iz predmeta po izboru 19. juna u periodu od 9 do 11 časova. Konačni rezultati biće objavljeni u ponedeljak 24. juna do 8 časova. Popunjavanje liste želja za upis elektronskim putem preko portala moja srednja škola kao i predaja liste u osnovnim školama je od 25. juna u 8 časova do 26. juna do 15 časova.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima, u osnovnim i srednjim školama biće objavljeni 1. jula do 8 časova, kada će biti objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu. Podnošenje prijave za upis učenika u srednje škole elektronskim putem biće moguće 1. jula u 8 časova, a neposredno u školama 1. i 2. jula od 8 do 15 časova.

Objavljivanje konačnog rasporeda učenika po školama biće 2. jula do 24 sata, a 3. jula do 8 časova će biti objavljena preostala slobodna mesta za koje će se u periodu od 8 do 15 časova podnositi prijave za upis

Prethodni članakDO 15.MAJA PRIJAVE ZA RAMOVE ZA TRAKTORE
Naredni članakNSZ OBJAVILA 12 JAVNIH POZIVA