Promocija časopisa „Buktinja“ u Kladovu

111
Krajinski književni klub iz Negotina održao je u barutani Tvrđave Fetislam u Kladovu promociju časopisa za književnost, umetnost i kulturu „Buktinja“. Ovaj  kulturni događaj privukao je mnoge ljubitelje pisane reči, a prisutnima su se obratili prof. Radojka Plavšić, članica uredništva časopisa i Marko Kostić, član redakcije.

Prof. Radojka Plavšić je istakla značaj časopisa „Buktinja“ u očuvanju i promociji regionalne kulture i književnosti. „Naš cilj je da pružimo podršku lokalnim autorima i umetnicima, kao i da unapredimo kulturni život u našoj zajednici,“ rekla je prof. Plavšić. Marko Kostić je dodao da „Buktinja“ nije samo časopis, već most koji povezuje prošlost i sadašnjost, tradiciju i umetnost.

Gosti na promociji bili su predsednik Književnog kruga iz Kladova Mihajlo Vasiljević i Višeslav Živanović, urednik časopisa „Ključ istoka“. Oni su izrazili zadovoljstvo zbog saradnje sa Krajinskim književnim klubom i naglasili važnost zajedničkih kulturnih projekata za razvoj književnosti u regionu.

Poseban doprinos večeri dali su učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Kladova, Jana Filipović, Milica Šterling i Stefan Birić, koji su govorili stihove iz zbornika.

Veče su svojim muzičkim izvođenjem ulepšali učenici Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova, Doroteja Radulović, Nina Blagojević i Smiljana Stanković koji su izveli nekoliko kompozicija klasične muzike, dodatno doprinoseći svečanoj atmosferi događaja.

Promocija časopisa „Buktinja“ pokazala je da je književnost i umetnost inspirativna za sve generacije.

Organizatori ovog događaja bili su Opština Kladovo i Tvrđava Fetislam.

Prethodni članakPČELARI OPREZ U ČETVRTAK 20. JUNA ZAPRAŠIVANJE KOMARACA
Naredni članakOD UTORKA KREĆE SEZONA KUPANJA NA GRADSKOJ PLAŽI U KLADOVU