PROZIVKA I POČETAK PRIPREMA FUDBALERA ĐERDAPA

985

Fudbalski klub „Đerdap“ iz Kladova započeo je 28. januara pripreme za prolećni deo sezone u Zoni „Istok“.

Iza fudbalera Đerdapa je uspešni jesenji deo sezone koju su okončali na 1. poziciji tabele. Ukupno 40 bodova sakupili su Kladovljani iz 15 odigranih utakmica. Tokom prolećnog dela prvenstva zabeležili su 13 pobeda, jedan nerešen rezultat i jedan poraz. Stručni stab, na čelu sa novim trenerom Predragom Živkovićem iz Beograda, čeka odgovoran posao u prolećnom delu prvenstva.

Ambicije kluba su u ovom trenutku isključivo vezane da zadrži prvo mesto na tabeli, a samim tim prelazak u viši rang takmičenja, priključenje srpskoligaškom društvu, a to je i podvučeno na prozivci 27. januara i prilikom obraćanja Živkovića. Đerdap se u prelaznom roku pojačao štoperom Stefanom Rudićem koji je igrao u Dunavu iz Prahova.

Ugovoreno je i šest kontrolnih utakmica, a kompletne pripreme biće odrađene na terenu u Kladovu, gde fudbaleri Đerdapa imaju sve potrebne uslove za dobar rad. Prvi rival je ekipa iz Rumunije, kontrolna utakmica igra se 4. februara, potom ekipa Rtnja iz Boljevca 11. februara, četiri dana kasnije Kladovljani se sastaju sa Dunavom Prahovo, potom će 18. februara na megdan sa zaječarskim Timokom, 26. februara sastaju se sa Hajduk Veljkom iz Negotina i poslednja provera forme ja sa timom iz Rumunije 4. marta.

U prolećnom delu sezone Đerdap se sastaju sa Brodoremontom, biće to gradski derbi i zanimljiv start sezone.

Prethodni članakSTRUČNJACI POLJOPRIVREDNE SLUŽBE I DALJE NA RASPOLAGANJU KLADOVLJANIMA
Naredni članakU KLADOVU U JANUARU ROĐENO OSAM BEBA