PRVI SASTANAK PARTNERSKOG FORUMA ZA IZRADU PLANA RAZVOJA KLADOVA

361

Opština Kladovo je počela izradu Plana razvoja za period od sedam godina. Tim povodom, u petak 21. oktobra, biće održan prvi sastanak Partnerskog foruma.

Izrada Plana razvoja se sprovodi u okviru Projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ (PAR2EU), koji sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Balkanski centar za regulatornu reformu (BCRR) u saradnju sa Republičkim sekreterijatom za javne politike (RSJP).Ovaj proces će u Kladovu voditi Koordinacioni tim, sastavljen od predstavnika lokalne samouprave, ali će tokom procesa značajnu ulogu imati i ostali značajni učesnici iz naše sredine, okupljeni u Partnerski forum.

Partnerski forum je, kao primer dobre prakse širokog uključivanja zainteresovanih strana u proces planiranja i dobar instrument za konsultacije i stvaranje partnerstva, zamišljen da bude konsultativno telo za potrebe pripreme i praćenja sprovođenja dugoročnih planskih dokumenata, kao što je Plan razvoja jedinica lokalnih samouprava. Ovo telo pruža mogućnost okupljanja i uključivanja predstavnika lokalne zajednice, privatnog i civilnog sektora u rad Tematskih radnih grupa. Partnerski forum, ovako zamišljen, ima značajnu ulogu u sprovođenju procesa konsultacija tokom izrade Plana razvoja, ali i kasnije u sprovođenju.

Prvi sastanak Partnerskog foruma je zakazan za 21.oktobar 2022.godine, sa početkom u 11:00 časova u Skupštinskoj sali, ul.Kralja Aleksandra 35, Kladovo. Poziv za učešće je upućen na više od 100 adresa. Nakon prvog sastanka Partnerskog foruma, lokalna samouprava će pristupiti izradi Plana razvoja kroz rad Tematskih radnih grupa.

Izrada Plana razvoja opštine Kladovo finansira se iz sredstava Nemačko – srpske razvojne saradnje u okviru projekta „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ koji sprovodi GIZ. Pružanje podrške pri izradi Plana razvoja realizuju Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Balkanski centar za regulatornu reformu, u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakDANAS JE SVETI TOMA
Naredni članakGRAĐANI I PRIVREDA SMANJILI POTROŠNJU STRUJE ZA 16 ODSTO