RADNA GRUPA: HUMANO ZBRINJAVANJE ULIČNIH PASA /VIDEO/

636

U opštini Kladovo održan je još jedan u nizu sastanaka radne grupe koja radi na sprovođenju mera kontrole populacije pasa kako bi se smanjio broj lutalica na ulicama.

Radna grupa je osnovana zbog alarmantno visokog broja odštetnih zahteva građana nastalih ujedom napuštenih pasa. Nakon niza sastanaka utvrđene su mere kojima bi se ovaj problem trebao resavati sistematski i koordinirano u međusobnoj saradnji svih nadležnih službiu opštini i regionu.

Zajednička rešenja su naša zajednička odgovornost, opštine Kladovo i društava za zaštitu životinja pred građanima Kladova, i turistima koji posećuju našu opštinu, kazao je Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo i predsednik radne grupe.

Radna grupa i ako nailazi na brojne poteškoće u radu, nastaviće sa realizacijom zadataka kako bi pronašla model održivog upravljanja populacijom pasa u lokalnoj zajednici. Cilj je da se dođe do načina humanog zbrinjavanja uličnih pasa i to u skadu sa domaćim propisima i međunardnim standardima iz oblasti zaštite i dobrobiti životinja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakGUŽVA NA GRANICAMA
Naredni članakGORIVO SKUPLJE ZA TRI DINARA