RASPISAN KONKURS ZA JAVNE RADOVE ZA NEZAPOSLENE OSOBE

747

Opština Kladovo i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2023. godini.

Opština Kladovo i Nacionalna služba za zapošljavanje sprovode program javnih radova koji obuhvata radno angažovanje na poslovima u javnim preduzećima i ustanovama lica iz kategorije teže zapošljivih. Prioritet imaju osobe koja se prvi put angažuju na javnim radovima, a biće upošljeno najmanje pet nezaposlenih. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Sredstva namenjena za organizovanje sprovođenja javnih radova koriste se za isplatu naknade za obavljen posao licima angažovanim na javnim radovima po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, u visini od 35.000,00 dinara po licu, na mesečnom nivou za pun fond radnih časova, odnosno srazmerno vremenu radnog angažovanja na mesečnom nivou, koji se uvećava za pripadajući porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje, koji su obračunati u skladu sa zakonom. Navedena naknada obuhvata i troškove dolaska i odlaska sa posla.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima: održavanja i zaštite životne sredine i prirode; socijalne zaštite i humanitarnog rada; održavanja i obnavljanja javne infrastrukture. Pravo učešća na Javni poziv za imaju javna preduzeća i javne ustanove sa teritorije opštine Kladovo. Javni poziv je otvoren do  31.08.2023.godine.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI
Naredni članakREZERVISTI NA VOJNIM VEŽBAMA DO KRAJA GODINE