RASPISANI LOKALNI IZBORI ZA 65 GRADOVA I OPŠTINA

279

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je danas lokalne izbore za 17. decembar koji će biti održani u 65 gradova i opština. U istočnoj Srbiji lokalnih izbora biće samo u Sokobanji.

„Poštovani građani Srbije, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o lokalnoj samoupravi raspisani su izbori za odbornike u skupštinama 65 gradova i opština u Republici Srbiji za 17. decembar 2023. godine. Ova odluka stupa na snagu u trenutku objavljivanja u Službenom glasniku. I od tada počinju da teku rokovi za sprovođenje izbornih radnji“– rekao je Orlić na konferenciji u Skupštini Srbije.

Istakao je da će izbore realizovati nadležni organi u skladu sa zakonom.

„Pozivam sve građane i političke aktere da uzmu učešće na ovim izborima. Da na njima svi zajedno kao društvo pokažemo pun demokratski kapacitet, da ga učinimo još snažnijim, damo sopstveni doprinos stabilnosti i da u nastupajućoj izbornoj kampanji govorimo o programima. Da govorimo o njihovom političkom sadržaju, da uz sve međusobne razlike pokažemo da smo u stanju da to radimo na dostojanstven, pristojan način“ – naveo je Orlić.

Lokalni izbori biće održani u gradovima: Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznicu, Prokuplje, Smederevo i Šabac.

Lokalni izbori raspisani su za opštine: Sokobanja, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Ćupriju, Malo Crniće, Veliko Gradište, Žabare, Žagubicu, Kučevo, Varvarin, Veliku Planu, Vladimirce, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac.

Lokalni izbori će biti održani i u Žitorađi, Kniću, Koceljevi, Krupnju, Kuršumliji, Lapovu, Lebanu, Ljigu, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Medveđi, Merošini, Osečini, Požegi, Priboju, Prijepolju, Ražnuj, Rači, Rekovcu, Topoli, Trgovištu, Trsteniku, Ćićevcu, Ubu, Crnoj Travi, Aleksandrovcu, Babušnici, Batočinu, Beloj Palanci, Blacu, Bogatiću i Bojniku.

Foto Tanjug

Prethodni članakSISTEM ZA UZBUNJIVANJE OGLASIĆE SE U PODNE
Naredni članakPARLAMENTARNI IZBORI ZAKAZANI ZA 17. DECEMBAR