ROK ZA NABAVKU RAMOVA PRODUŽEN DO 26. DECEMBRA

229

Agencija za bezbednost saobraćaja je raspisala javni poziv za besplatnu dodelu zaštitnih ramova za poljoprivrednike, koji je, zbog velikog interesovanja, produžen do 26. decembra. Cilj podele 3.600 besplatnih ramova je da se smanji broj stradanja vozačau slučaju prevrtanja traktora.

Zainteresovani, a mogu da konkurišu sva fizička lica koja poseduju traktore, uz zahtev besplatnih zaštitnih ramova za traktore koji mogu da preuzmu na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja moraju da dostave jednu fotografiju prednje strane traktora, kao i kopiju saobraćajne dozvole odnosno dokaz da je bar jednom registrovan traktor. Uz ovu dokumentaciju prilažu i dokaze da su izmirene sve obaveze po osnovu poreza na imovinu i da su uplaćene administrativne takse u iznosu od 900 dinara. Modeli traktora na koje se mogu ugraditi ovi zaštitni ramovi su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Država finansira celokupan iznos zaštitnog rama, jer je u te svrhe Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo 125.000.000 dinara.  Subvencija će se prema Uredbi Vlade Republike Srbije sprovoditi i u naredne dve godine pod istim uslovima, navode u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Prethodni članakDO KRAJA GODINE BIBLIOBUS STIŽE U 12 KLADOVSKIH SELA
Naredni članakZA PEKARE CENA BRAŠNA 33 DINARA PO KILOGRAMU