SAVETODAVCI PSSS NEGOTIN ZAPOČELI DEŽURSTVO U OPŠTINI KLADOVO

265
Savetodavci Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Negotin u saradnji sa opštinom Kladovo pomažu vlasnicima pri obnovi poljoprivrednih gazdinstava na portal e-Agrar. Poljoprivredno gazdinstvo koje je upisano u registar potrebno je da na početku svake godine izvrši obnovu registracije.
„Do 1. marta poljoprivrednici podnose zahtev za subvenciju za biljnu proizvodnju od 18.000 dinara po hektaru. U slučaju promene podataka koji se odnose na vrstu poljoprivrednih kultura i površinama pod poljoprivrednim kulturama ili zbog, promene zemljišnog poseda podnosilac zahteva za obnovu registracije prilaže odgovarajuću dokumentaciju. Za poljoprivredna gazdinstva je od ključne važnosti da prilikom obnove unesu tačne podatke, jer u suprotnom mogu izgubiti pravo na neke od subvencija“- navodi Vladica Stefanović iz PSSS Negotin.
Pravo na podsticaje imaju komercijalna porodična poljoprivredna gazdinstva, upisana u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava, koja su u aktivnom statusu. Savetodavci podsećaju da je su do 14. februra predviđena dežurstva i u Kladovskim selima.
Prethodni članakKONFERENCIJA KLUBOVA BORSKE OKRUŽNE LIGE 25.FEBRUARA
Naredni članakZA MERE AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA IZ BUDŽETA 10 MILIONA DINARA