SMOTRA STVARALAŠTVA PENZIONERA U KLADOVU /VIDEO/

569

Regionalna smotra stvaralaštva penzionera istočne Srbije održana je u Kladovu.  Okupilo se blizu 300 penzionera iz svih opština i gradova dva okruga kao i 60 penzionera iz Rumunije.

Udruženje penzionera opštine Kladovo bilo je domaćin 22. Smotre kulturno-umetničkog stvaralaštva penzionera Borskog i Zaječarskog okruga. Kladovljani nisu krili zadovoljstvo što su prvi put domaćini ovakve jedne smotre, koja okuplja penzionere odnosno kolege i prijatelje iz cele istočne Srbije. Ovakve manifestacije podstiču aktivizam i druženje.  Penzioneri, iskustva koja su stekli kroz svoj životni vek, u ovom zrelom dobu, razmenjuju među sobom, ali radi su i da ih podele sa mlđima.

Na ovakvim smotrama, penzioneri predstavljaju sve ono što su pripremali u svojim udruženjima i pokazuju kako stariji, uprkos svojim godinama, znaju da se vesele. Ovo je jedan od načina da tradiciju svog kraja prenesu na mlađa pokolenja. U Centru za kulturu Kladovo smenjivali su se folklorni ansambli, pevačke grupe, recitatori, zdravičari, svi odeveni u narodnim nošnjama. Oni se redovno okupljaju na ovakvim i sličnim smotrama, koje za cilj imaju očuvanje narodnog stvaralaštva, ali i druženje, koje im, kako kažu, u trećem dobu mnogo znači.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPOTVRDE O ŠKOLOVANJU ZA STUDENTE
Naredni članakAKTIVAN SISTEM ZA HITNO OBAVEŠTAVANJE JAVNOSTI „PRONAĐI ME“