SVE VIŠE PRISTAJANJA KRUZERA U NAŠOJ ZEMLJI

396

Agencija za upravljanje lukama je u prošlogodišnoj nautičkoj sezoni zabeležila 1.416 pristajanja kruzera i 134.946 ukrcanih i iskrcanih putnika.

U 2021. godini kada je ostvareno tri puta manje pristajanja nego u ovoj sezoni, ovogodišnji rezultati ukazuju na oporavak kruzinga. Kruzeri su najčešće pristajali na međunarodnom putničkom pristaništu u Beogradu, gde je evidentirano 548 pristajanja. Na pristaništu u Novom Sadu zabeleženo je 368 pristajanja, dok je u Donjem Milanovcu sezona završena sa 264 pristajanja kruzera a u Golupcu sa 211.

Tokom ove godine, Agencija je otvorila međunarodno putničko pristanište na Dunavu, u Kostolcu. Na taj način se turistima iz celog sveta približava arheološki park Viminacijum i bogata rimska zaostavština na toku Dunava kroz Srbiju. Pored toga, uložena su sredstva u izgradnju pristaništa u Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Velikom Gradištu (lokacija Ram).

Za narednu nautičku sezonu planirano je puštanje u rad pristaništa u Zemunu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu. Agencija će zajedno sa Vladom Srbije nastaviti da ulaže u razvoj putničkih pristaništa i da ih promoviše u domaćim i međunarodnim okvirima, kako bi se u potpunosti iskoristili nautički potencijali naše zemlje, navodi se na sajtu ove Agencije.

Prethodni članakUVEĆAN RODITELJSKI DODATAK
Naredni članakAKCIJA DAVANJA KRVI 26. DECEMBRA