SVETSKI DAN ZDRAVLJA OBELEŽEN I U KLADOVU

512

U skladu sa ovogodišnjim sloganom „Zdravlje za sve“, Crveni krst Kladovo organizovao je tribinu za učenike ovdašnje Srednje škole.

Svetski dan zdravlja, 7. april, ove godine je posvećen obeležavanju 75 godina unapređenja javnog zdravlja pod sloganom „Zdravlje za sve”. Ovaj datum se obeležava kao Svetski dan zdravlja od 1948. godine, a ujedno i kao dan osnivanja Svetske zdravstvene organizacije. Tokom proteklih 75 godina aktivnosti javnog zdravlja unapredile su zdravlje i kvalitet života velikog broja ljudi.

Povodom ovog značajnog Crveni krst Kladova u saradnji sa ovdašnjim Zdravstvenim centrom i Srednjom školom Kladovo organizovao je edukativnu tribinu na kojoj su govorili: Branislava Berić o mentalnom zdravlju, Milan Tošić, profesor fizičke kulture  koji je govorio o benefitima bavljenja sportom, Milan Rašević, predsednik Udruženja “Divljina” koji je istakao značaj prirode i zdravog okruženja po nas i dr Kristina Petrović, specijalista ginekologije koja je ukazala na značaj preventive u medicini.

Prethodni članakNAGRAĐENI NAJUSPEŠNIJI UČESNICI LIKOVNOG KONKURSA „BAJKOVITI SNOVI“
Naredni članakDANAS SU CVETI