TEKIJANKA OTVARA DISTRIBUTIVNI CENTAR U ZAJEČARU

584

Distributivni centar porodične kompanije Tekijanka gradiće se u Zaječaru. Na taj način biće omogućen bolji plasman poljoprivrednih proizvoda kako iz Zaječara, tako i iz cele Timočke krajine.

Prostor budućeg Tekijankinog distributivnog centra obišli su Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i Živojin Bolbotinović, vlasnik i osnivač Tekijanke.

Tekijankin distributivni centar biće izgrađen na oko 5.000 kvadratnih metara, a poljoprivrednim proizvočima iz Zaječara ali i cele Timočke krajine bi takav centar, trebalo da omogući lakši plasman proizvoda, a kupcima u Tekijankinim objektima niže cene. Kompanija koja postoji 33 godine i upošljava oko 600 radnika, u Zaječaru će zaposliti još 50 radinika.

„Njegova namena je prihvat, skladištenje i distribucija robe široke potrošnje sa posebnim akcentom na sveže proizvode malih dobavljača iz ovih krajeva. Ovaj centar će omogućiti domaćim proizvođačima da na rafovima naše maloprodajne mreže izlože proizvode. Biće zapošljeno oko 50-ak radnika, a u Zaječaru već radi oko 60. Ambijentalni deo biće oko 3.000 kvadrata, ostalo će biti za voće i povrće, suhomesnate i mlečne proizvode, smrznutu robu. Planiramo oko 5.000 paletnih mesta, uvoz i izvoz robe na dnevnom nivou biće oko 200 tona“,objasnio je Živojin Bolbotinović, vlasnik i osnivač kompanije Tekijanka.

Radovi na izgradnji distributivnog centra biće završeni krajem avgusta meseca, dok je otvaranje planirano u septembru. Vredost radova je dva miliona evra.

„Ovo je izuzetan projekat kompanije Tekijanka koji je veoma važan za male privrednike u celom ovom kraju. Provodimo puno vremena na terenu, trudimo se da povežemo trgovce sa malim proizvođačima i živimo u vremenu krize, vreme pred nama je neizvesno i bitno nam je da budemo jedinstveni. Jako je važno da svi proizvođači iz cele Timočke krajine imaju siguran plasman, a ovde pričamo o velikoj kompaniji koja zapošljava oko 600 ljudi“, kazao je Momirović.

Namena budućeg distributivnog centra u Zaječaru je prijem, skladištenje i distribucija robe široke potrošnje sa posebnim akcentom na sveže kategorije i proizvode lokalnih proizvođača, a za potrebe maloprodajne mreže Tekijanka.

Izgradnjom centra, Tekijanka će omogućiti pristup svojim policama velikom broju lokalnih proizvođača sa teritorije Timočke krajine, čime će posredno uticati na razvoj ruralnih i devastiranih sredina ovog dela Srbije. Prilično velika razuđenost naselja i mali broj stanovnika otežavaju lokalnim proizvođačima da se njihovi proizvodi nađu na policama trgovaca. Lokalni proizvođači nemaju proizvodnih kapaciteta za snabdevanja velikih lanaca niti imaju logističkih resursa da svoje proizvode voze direktno u prodavnice. Kao domaća i porodična firma, Tekijanka brine o razvoju lokalnih proizvođača i sada će imati resurse da omogući značajno veće učešće kvalitetnih proizvoda lokalnih proizvođača u svojoj mreži prodavnica.

Budući distributivni centar Tekijanka prostiraće se na 4.500 m 2 sa kapacitetom oko 5.000 paletnih mesta. Tri četvrtine centra biće organizovano kao regalna ambijentalna zona, dok će ostatak od jedne četvrtine biti hladnjače sa tri temperaturna režima. Ukupan asortiman distributivnog centra čini oko 11.000 artikala od kojih će 4.000 najtraženijih biti konstantno na zalihama čime smo, praktično, centralizovali snabdevanje gotovo svih artikala iz naše ponude. Ovaj broj proizvoda u potpunosti podržava politiku širine i dubine ponude kojom Tekijanka želi da napravi konkurentsku prednost, sa posebnim akcentom na proizvode lokalnih proizvođača.

„Svakodnevno kroz distributivni centar prolaziće oko 500 paleta, odnosno oko 200 tona robe široke potrošnje. Distribuciju do naših objekata vršićemo sa našim voznim parkom koji čini 15-ak vozila ne prekidajući hladni lanac koji će biti uspostavljen sa hladnjačama u okviru centra. Magacinsko poslovanje obavljaće 50 novozaposlenih skladištara obučenih za upravljanje savremenom pretovarnom tenikom uz maksimalan nivo bezbednosti na radu. U okviru pretovarne tehnike imaćemo petnaest viljuškara različitih tipova. Od samog starta rada centra planirano je uvođenje softvera za upravljanje skladišnim operacijama. Softver će omogućiti automatizaciju upravljanja sa minimizacijom grešaka i minimalnom upotrebom papira u poslovanju. Tekijanki će puštanje u rad novog distributivnog centra omogućiti razvojni potencijal širenja maloprodajne mreže za narednih 5 godina“.

Foto: Magnum radio

Prethodni članakPRIJAVE ZA PENZIONERSKE KARTICE I U ZGRADI OPŠTINE KLADOVO /VIDEO/
Naredni članakISKLJUČENJE VODE