TREĆI TEST NA MALOJ MATURI ZA OSMAKE

118
Osmaci će od 22. do 26. januara moći da provere da li je njihovo opredeljenje iz kog predmeta će raditi treći test na probnoj maloj maturi tačno evidentirano, a 29. i 30. januara u matičnim školama u periodu od 8 do 15 časova moći će da ulože prigovor ukoliko je došlo do greške.
Objavljivanje izjašnjenja učenika osmog razreda iz kojeg će predmeta raditi treći test na probnom završnom ispitu biće objavljeno u četvrtak, 1. februara na zvaničnom sajtu Moja srednja škola i neposredno u matičnoj školi do 8 časova.

Probni završni ispit iz matematike biće održan 22. marta 2024. u periodu od 12 do 14 časova, a dan kasnije, 23. marta osmaci će rešavati test iz srpskog ili maternjeg jezika od 9 do 11 časova, a od 11 i 30 do 13 i 30 radiće treći test iz izabranog predmeta.
Učenicima je data mogućnost da se posle probne male mature predomisle i promene svoj izbor, pa će tako od 8. do 11. aprila od 8 do 15 sati moći u svojim osnovnim školama da podnesu zahtev za promenu predmeta, a 12. aprila biće objavljeno konačno izjašnjenje na zvaničnom sajtu Moja srednja škola i neposredno u školi. Nakon toga učenici više neće moći da se predomisle o predmetu koji će polagati na završnom ispitu kao treći test.
Prethodni članakPOVRAĆAJ DELA PLAĆENE AKCIZE ZA GORIVO
Naredni članakAPEL MUP-a VOZAČI OPREZ U ZONAMA PEŠAČKIH PRELAZA I ŠKOLA