TURISTIČKA PONUDA ISTOČNE SRBIJE PREDSTAVLJENA U RUMUNIJI

490

U Krajovi je predstavljena turistička ponuda istočne Srbije, okruga Bor i Zaječar, odnosno opština: Majdanpek, Kladovo, Negotin, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac i gradova Bor i Zaječar. Na izuzetno dobro posećenoj prezentaciji učestvovale su turističke agencije i mediji iz regiona Krajove.

Nakon prezentacije je održan i niz bilateralnih sastanaka predstavnika turističke privrede istočne Srbije i turističkih agencija iz Rumunije, na kojima se razgovaralo o budućoj saradnji. RARIS će za turističke agencije iz Rumunije organizovati „info turu“ u istočnoj Srbiji, kako bi mogli da se i lično upoznaju sa turističkom ponudom istočne Srbije i pronađu poslovne partnere.

Istočna Srbija je destinacija u usponu koja ima 2.900 turističkih objekta sa 11.000 ležaja, koju godišnje poseti više od 300.000 turista koji ostvare preko 1,2 miliona noćenja a njih 170.000 poseti ovdašnje muzeje. U istočnoj Srbiji ima više od: 50 zaštićenih prirodnih dobara, 100 kilometara pešačkih i biciklističkih staza, 30 vinarija, 100 festivala. Događaj je organizovao Klaster ruralnog turizma „Čarolija istoka“ uz podršku Regionalne agencije za razvoj jugozapadne Oltenije, Privredne komore Krajove i Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara.

Događaj je organizovan u sklopu projekta „Povećanje konkurentnosti Klastera Čarolija istoka“, u okviru šireg projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“  koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka  organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Prethodni članakMAGNETNA REZONANCA I ZA KLADOVO
Naredni članakCRKVENI SABOR 15. OKTOBRA U MANASTIRICI