TURISTIČKE AGENCIJE I MEDIJI IZ RUMUNIJE POSETILI KLADOVO

629

Predstavnici turističkih agencija i medija iz Rumunije bili su na dvodnevnoj Info turi u istočnoj Srbiji i tom prilikom posetili Kladovo i Donji Milanovac.

U poseti Kladovu i Donjem Milanovcu bila je grupa turističkih agencija i medija iz Rumunije. Tokom Info-ture oni su se upoznali sa turističkom ponudom ovog dela istočne Srbije. Posetili su tvrđavu Fetislam i Lepenski Vir, plovili brodom, obišli više objekata smeštaja, restorana, vinarija, turističkih agencija i organizacija. Tokom posete održano je desetak poslovnih sastanaka gde su imali prilike da direktno razgovaraju o poslovnoj saradnji sa predstavnicima turističke privrede regiona.

Predstavnici turističkih agencija iz Rumunije su iskazali posebno interesovanje za kulturni turizam i upoznavanje sa kulturnom baštinom, materijalnom i nematerijalnom. Takođe su zainteresovani i za promociju i dovođenje turista iz Rumunije na manifestacije u istočnoj Srbiji. Dogovoreno je da se slična Info tura u Zaječaru, Negotinu i Boru organizuje na proleće.

Ovu Info turu je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije u saradnji sa opštinama Kladovo i Majdanpek i njihovim turističkim organizacijama i agencijama, kao i uz pomoć sertifikovanih partnera Regionalnog brenda istočne Srbije „Balcanica Superior“. Info tura je inače dogovorena na prezentaciji turističke ponude istočne Srbije u Rumuniji, koja je održana prošlog meseca u Krajovi.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakROK ZA PLAĆANJE POREZA NA IMOVINU DO 14. NOVEMBRA
Naredni članakRIK POTVRDIO IZORNU LISTU „SRBIJA PROTIV NASILJA“