TVRĐAVA FETISLAM OTVORILA KAPIJE NAJMLAĐIM KLADOVLJANIMA /VIDEO/

1145

Tvrđavu Fetislam, simbol Kladova i neprolazne lepote, nakon rekonstrukcije, posećuje sve veći broj turista iz zemlje i inostranstva. Fetislam predstavlja najveći razvojni potencijal Кladova u turizmu. Posetioci mogu pogledati Vizitor centar, Barutanu, kule lagume, kapije, bastione, Letnju scenu.

U tvrđavi smo zatekli kladovske predškolce koji razgledaju sve ono što ovo utvrđenje nudi na lokalitetu od 16 hektara. Kako bi im izlet u tvrđavi bio još zanimljiviji članovi Udruženja ljubitelja prirode „Divljina“ pripredili su im izuzetno sadržajan program.

Posete istorijskim i kulturnim znamenitostima kladovskog kraja su redovne aktivnosti PU „Neven“. Upoznavanje sa značajem srednjovekovne tvrđave je sastavni deo plana i programa za predškolace i realizuje se zajedno sa roditeljima dece.

Turistička organizacija opštine Kladovo je uvek otvorena za saradnju sa vaspitno obrazovnim ustanovama. I ovoga puta bila je pokrovitelj druženja dece, roditelja, vaspitačica i ljudi koji se brinu o zaštiti životne sredine.

Svakom posetiocu pruža se mogućnost da oseti i istraži deo bogate istorije i važnih istorijskih događaja kroz koje živi Fetislam već 500 godina, a na ovim mališanima je da brinu o očuvanju istorijskih i kulturnih znamenitosti svog grada.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakFK „ĐERDAP“ BUDUĆI SRPSKOLIGAŠ
Naredni članakOSNOVCI OBELEŽILI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE