TVRĐAVU FETISLAM OTVORIO PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ

338
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas postao počasni građanin opštine Kladovo, otvario je obnovljenu tvrđavu Fetislam i Letnju pozornicu.
Na otvaranju su prisustvovali šef misije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofere, ambasadorka Nemačke u Beogradu Anke Konrad, predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić sa saradnicima, te brojne zvanice i građani naše opštine.
Tvrđava Fetislam obnovljena je sredstvima EU i Vlade Nemačke koje su uložile ukupno 24,3 miliona evra u projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“, kako bi razvili lokalni turizam i pretvorili ga u pokretač ekonomije.
Tvrđava Fetislam je srpsko istorijsko i kulturno nasleđe, ali i zajedničko evropsko nasleđe, naša zajednička prošlost i zato nam je stalo da ga sačuvamo i za našu zajedničku budućnost. Ova saradnja je započeta sa Golubačkom tvrđavom, pa sa Bačkom, a sada je završen i Fetislam, još jedno impresivno utvrđenje na Dunavu, rekli su Evropski zvaničnici.
Nakon obilaska tvrđave predsednik Aleksandar Vučiċ se obratio prisutnima i zahvalio Evropskim partnerima na uloženom novcu u obnovu Fetislama.
„Fetislam danas izgleda fantastično. Tvrđava, od kada je prešla u naše ruke, nije ovako lepo izgledala, ni Kladovo nije bilo lepše. Hvala našim partnerima iz Evropske unije na ogromnom novcu koji su uložili, ne samo u Fetislam. Nama ostaje da uradimo ovde Zdravstveni centar i uskoro pičinjemo, zatim izgradnja brze saobraćajnice do Golupca, a odatle ćemo preko Milanovca do Brze Palanke, a onda severno za Kladovo i južno za Negotin kako bismo čitav ovaj kraj povezali sa Beogradom i ostatkom Srbije. Hoćemo da vratimo ljude iz inostranstva, hoćemo da ih molimo da svoje znanje vrate u Srbiju, mi ih čekamo raširenih ruku“.

 

Prethodni članakOBELEŽEN DAN OPŠTINE KLADOVO /VIDEO/
Naredni članakUHAPŠENI LOPOVI IZ BORA