U BORSKOM OKRUGU NOVEMBRU STANJE JAVNE BEZBEDNOSTI POVOLJNO

238

Stanje javne bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava Bor tokom novembra ove godine bilo je povoljno-navodi se u Saopštenju koje je dostavljeno TV Kladovo. U analiziranom periodu registrovano je 119 krivičnih dela i to iz opšteg kriminaliteta 106, iz privrednog 11 i dva prekršaja iz ekološkog kriminaliteta.

 

U prethodnom mesecu podneto je 5 krivičnih prijava za Nedozvoljeno držanje,
nošenje i promet oružja, pronađeno je i oduzeto 12 pušaka, 9 pištolja, 10 revolvera, 1 gasni pištolj, 846 komada municije i 951 gram baruta.

Policijski službenici realizovali su i devet zaplena opojnih droga, pa su oduzeli 15 kilograma i 196 grama marihuane i 0,14 grama kokaina. U novembru registrovano je 25 prekršaja iz oblast javnog reda i mira od toga jedan na području Policijske stanice Kladovo.

Evidentirano je i 30 saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno 14 osoba, otkrivena su i sankcionisana 1403 prekršaja u saobraćaju. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina i vožnja pod uticajem alkohola, pa je zadržano 6 lica, a po drugim osnovama sedmoro osoba.

Policijska uprava Bor apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u okruženju. Tokom novogodišnjih i božićnih praznika Policijski službenici saobraćajne policije sprovodiće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju- dodaje se u Saopštenju Policijske uprave Bor.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Prethodni članakU ZC „KLADOVO “ STIGLA MAGNETNA REZONANCA
Naredni članakEGETA JESENJI PRVAK OFL KLADOVO