U FEBRUARU NA PODRUČJU POLICIJSKE UPRAVE BOR STANJE JAVNE BEZBEDNOSTI POVOLJNO

59
Na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Boru,u februaru registrovano je ukupno 110 krivičnih dela od čega su 23 na području Policijske stanice Kladovo. Od ukupnog broja krivičnih dela, 53 izvršena su od strane poznatog izvršioca, 44 od strane nepoznatih izvršioca, a u 13 slučaja izvršioci krivičnih dela uhvaćeni su na delu. Operativnim radom policijskih službenika rasvetljena su 34 krivična dela sa nepoznatim izvršiocem.

Iz oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 101, iz oblasti privrednog kriminaliteta 7, a iz oblasti visokotehnološkog i ekološkog kriminaliteta po jedno krivično delo. Najveći broj  krivičnih dela je iz oblasti imovinskih delikata. Na području Policijske uprave Bor, tokom februara meseca nije bilo registrovanih krivičnih dela teško ubistvo, ubistvo i ubistvo u pokušaju. Od strane policijskih službenika preduzete su sve mere na otkrivanju i zapleni narkotika pa je realizovana  jedna zaplena opojnih droga jer je oduzeto  99 grama kokaina.

 

 

Iz oblasti Javnog reda i mira registrovano je 19 prekršaja, ali nije bilo narušavanja javnog reda u većem obimu, održano je 8 javnih okupljanja, na kojima je bilo prisutno 720 lica. Nije bilo neprijavljenih, zabranjenih i prekinutih skupova. Na području Policijske uprave Bor tokom februara dogodile su se 24 saobraćajne nezgode, od kojih je 14 sa materijalnom štetom i 10 sa nastradalim licima, dok poginulih nije bilo.

U saobraćajnim nezgodama sedam lica zadobilo je teške telesne povrede, dok je lakše povređeno 10 lica. Faktori koji su najčešće uticali na izazivanje saobraćajnih nezgoda su: pogrešno izvođenje radnji u saobraćaju od strane vozača, preduzimanje nepromišljenih radnji od strane vozača, propusti vozača zbog neiskustva, neprimerenog i nepropisnog ponašanja.

Aktivnostima policijskih službenika otkriveno je i sankcionisano 1.516 prekršaja. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sa količinom preko 1,2 promila, pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i odbijanja alkotestiranja, prema 13 vozača primenjena je mera zadržavanja.

Tokom meseca februara realizovane su 93 naredbe nadležnih sudova i drugih državnih organa, 16 poternica i uhapšeno je 14 lica. U februaru ove godine, izdate su 1.264 biometrijske lične karte, 457 putnih isprava, 1.178 vozačkih dozvola i 897 saobraćajnih dozvola.

Prethodni članakOD 5.APRILA KREĆE REGISTRACIJA TROTINETA
Naredni članakRADOVI NA ELEKTROMREŽI, ISKLJUČENJA STRUJE U MANASTIRICI