U JANUARU STANJE JAVNE BEZBEDNOSTI STABILNO

142

Stanje javne bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava Bor tokom januara ove godine bilo je povoljno- navodi se u Saopštenju koje je dostavljeno TV Kladovo. U analiziranom periodu u Borskom Upravnom okrugu registrovana su 84 krivična dela, od čega je 13 evidentirano na području Policijske stanice Kladovo.

Od ukupnog broja krivičnih dela 44 su izvršena od strane poznatog izvršioca, u 33 slučaja učionioci su nepoznati, dok su u sedam slučajeva počinioci krivičnih dela uhvaćeni na delu. U prethodnom mesecu podnete su  četiri  krivične prijave za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

 

Policijski službenici realizovali su i 18 zaplena opojnih droga, pa su oduzeli 1.483,29 grama opojne droge marihuana, 1,5 mililitara ulja marihuane, 28,6 grama amfetamina, 0,69 grama kokaina i 40 komada različitih vrsta tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

U januaru registrovana su 24 prekršaja iz oblast javnog reda i mira od toga jedan na području Policijske stanice Kladovo.

Evidentirane su i 22 saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno 14 osoba, dok je jedna osoba izgubila život. Otkrivena su  i sankcionisana 1753 prekršaja u saobraćaju, a najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina i vožnja pod uticajem alkohola, pa je zadržano 17 lica.

U toku januara izdata je 1291 biometrijska lična karta, 452 putne isprave, 1053 vozačke dozvole, kao i 944 saobraćajne dozvole- navodi se u Saopštenju Policijske uprave Bor.

Prethodni članakOBNOVA POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA
Naredni članakSVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA