U KLADOVU FILIJALA NSZ BOR ORGANIZOVALA FORUM POSLODAVACA

200
U Kladovu je Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Bor organizovala foruma poslodavaca na kojem je predstavljeno 12 javnih poziva Nacionalne službe.  Kako se čulo osim namere da se poslodavcima približe aktivne mere zapošljavanja, cilj foruma jeste i uspostavljanje saradnje i partnerstva sa poslodavcima iz naše  opštine. Raspisani pozivi mogu se svrstati u tri grupe jer se odnose na programe zapošljavanja, na programe dodatnog obrazovanja i na osobe sa invalidetom.
Lokalnim akcionim planom zapošljavanja ove godine iz budžeta opštine Kladovo za realizaciju tri mere aktivne politike zapošljavanja opredeljeno je deset miliona dinara.
Stručna praksa za osposobljavanje mladih za samostalan rad u struci iz opštinskog budžeta finansiraće se sa dva miliona dinara dok je za Programe sprovođenja i organizovanja javnih radova u lokalu opredeljeno je 6,7 milona dinara.
Program zapošljavanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih koji podrazumeva isplatu subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta iz opštinske kase finansiraće se sa 1,3 miliona dinara, a isto toliko novca subvencioniše država naglasila je Lidija Načić i dodala da se očekuje da se kroz navedene mere u opštini Klaovo zaposli 40 nezaposlenik lica.

Većina  od 12 javnih poziva biće otvorena do 29. novembra , dok je rok za podnošenje zahteva za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar ove godine. Javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju  je do 31. oktobra tekuće godine. U radu foruma Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Bor učestvovalo je 12 poslodavaca iz opštine Kladovo.

Prethodni članakBORSKI OKRUG POLOM -MALA VRBICA 1:0 KRIVELJ-KLJUČ 10:0
Naredni članakU NEDELJU U DOMU ZDRAVLJA PREVENTIVNI PREGLEDI BEZ ZAKAZIVANJA