U KLADOVU ODRŽAN TURNIR 3X3 U FUDBALU

733

Kladovo je bilo domaćin 6. turnira u fudbalu 3×3, organizovanog u sklopu AdmiralBet 3×3 Serbia Toura-a.

Fudbalaski turnir 3X3 u Kladovu počeo je u nedelju u podne, a završen je u kasnim večernjim satima, pod svetlima reflektora. U prijatnom ambijentu gradskog trga održan je šesti po redu turnir u sklopu ovogodišnjeg i sve popularnijeg AdmiralBet 3×3 Serbia Tour-a. Domaćini prethodnih pet turnira bili su Sremska Mitrovica, Požarevac, Leskovac, Kragujevac i Zlatibor.

Kada je samo takmičenje u pitanju, održano je u nekoliko kategorija, a učestvovale su ekipe iz Kladova kao i iz različitih delova Srbije. Na scenu su najpre izašli najmlađi fudbaleri, iz U12 kategorije, za njima su nastupili takmičari iz U16 i na kraju Pro seniori.

Svaka ekipa u svom sastavu imala je po tri igrača na samom terenu i jednog rezervnog. lgrali se na terenu sa sintetičkom podlogom dimenzija 10×15 metara sa „četvorka“ loptom koja se koristi u futsalu. Mečevi u seniorskoj konkurenciji trajali su 2×10 minuta, u mlađim kategrijama 8 minuta u kontinuitetu, a golovi su veličine 1×0.8 metara.

U U12 kategoriji trijumfovala je ekipa Đorđevići. U kategoriji fudbalera do 16 godina starosti najbolja je bila ekipa Drugari, posle čega je počelo takmičenje u seniorskoj konkurenciji. Najbolje ekipe u mlađim starosnim kategorijama nagrađene su sportskom opremom.

Ukupno 13 ekipa bilo je prijavljeno za takmičenje u konkurenciji Pro seniora. Najpre je održano takmičenje po grupama, a osam najboljih ekipa se plasiralo u četvrtfinale. Naravno, eliminaciona faza je bila najzanimljivija i najuzbudljivija, pa je na tribine pristizao i sve veći broj gledalaca.

Na kraju, ekipa AdmiralBet osvojila je prvu nagradu, vrednu 80.000 dinara. Drugoplasiranom timu Cacao fizio centar pripalo je 20.000, a trećeplasiranom DACO 01 10.000 dinara. Najbolje plasirana ekipa iz Kladova ISTOK NET zauzela je 4. mesto.

Gledaoci su mogli i ovoga puta da oprobaju jačinu i preciznost svog šuta, kao i da pokažu umeće u fudbal-pikadu, što je najmlađim posetiocima bilo posebno zanimljivo.

Fudbalski 3×3 karavan seli se za Kraljevo, gde će se održati naredni turnir, 12. i 13. avgusta, Bečej (19-20. avgust), Lazarevac (26-27. avgust) i Beograd (9-10. septembar).

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakSEDMODNEVNA AKCIJA POLICIJE USMERENA NA PREBRZU VOŽNJU
Naredni članakUHAPŠEN ZBOG DAVANJA MITA NA PRELAZU MOKRANJE