UREĐENJE DEČJIH IGRALIŠTA U OPŠTINI KLADOVO

964

U toku su radovi na uređenju dečjih igrališta i sportskih terena u opštini Kladovo. Najveći deo posla realizuje JP „Komunalac“, sredstvima lokalne samouprave, a na predlog građana.

Najveći i najvažniji prioritet rukovodstva opštine Kladovo jesu najmlađi stanovnici naše lokalne zajednice. Jedna od aktivnosti koje lokalna samouprava realizuje je i obnova starih i izgradnja novih dečjih igrališta u seoskim sredinama. U proteklom period uređeno je ukupno 10 prostora za igru mališana, a samo ove jeseni nova igrališta dobili su najmlađi u Maloj Vrbici, Kostolu i Kladušnici. Uređeni parkovi sa novim mobilijarom izgledaju upravo onako kako deca i zaslužuju, navode iz lokalne samouprave. Kako je planirano, do kraja novembra biće izgrađeno još pet igrališta u selima kladovske opštine.

„Tokom ove godine jedan od prioriteta na koji smo stavili akcenat jeste sanacija dečijih igrališta i sportskih terena u cilju da gotovo svako naseljeno mesto dobije svoj dečiji kutak, na kom deca mogu da se razonode, igraju i uživaju u prirodi. U nekim naseljenim mestima postavljamo nov mobilijar, u nekim saniramo postojeći, ali cilj je svakako isti. U toku su radovi  na uređenju igrališta i sportskih terena, sanacija mobilijara, golova, košarkaških tabli. Posla ima mnogo, ali organizovano u saradnji sa predstavnicima saveta mesnih zajednica, uspećemo i ovaj projekat da privedemo kraju tako da svako selo u našoj opštini dobije svoju oazu za igru“, izjavili su nedavno čelnici lokalne vlast prilikom obilaska uređenih dečjih parkova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakDANAS SU SVETI VRAČI
Naredni članakVEĆNICI USVOJILI PREDLOG ODLUKE O BUDŽETU