UREĐENJE PLAŽE DUŽ DUNAVA U TEKIJI

1336

Plaža na obali Dunava u Tekiji, već duži niz godina, tokom letnje sezone, pravo je mesto za odmor i rekreaciju, te privlači brojne kupače. Kako bi se stvorili još bolji uslovi za prijatan boravak na njoj Savet Mesne zajednice uz svesrdnu pomoć porodične kompanije „Tekijanka“ započeo je dodatno uređenje tekijske plaže.

Duga skoro 500 metara, korisne površine od oko 100 metara, plaža u Tekiji prava je alternativa letovanjima na morskoj obali i pruža gotovo identičan doživljaj. Stoga ne čudi što su meštani preduzeli mere da ova plaža bude još bolje mesto za uživanje.

Najpre se pristupilo temeljnom čišćenju terena, uklonjeno je rastinje i trava, izvršeni su zemljani radovi, nasut je i raspoređen pesak. Zahvaljujući Živojinu Bolbotinoviću, osnivaču i vlasniku porodične kompanije „Tekijanka“ iz ovog mesta, „Zlatna plaža“, kako je zovu, dobija novi izgled. Ovih dana 30 metara kubnih peska posuto je na plaži, a zatim i poravnjano.

Na dužini od oko 100 metara, već postoje postavljeni suncobrani, tuševi kao i ukrasne pečurke. Na samoj plaži zasađeno je drveće koje pravi prirodnu hladovinu koja je neprocenjiva u ovim vrelim danima na istoku Srbije.

Svesni da svaka novina u sadržaju utiče i na unapređenje funkcionalnosti plaže u Tekiji, kako u cilju razvoja turizma ovog kraja tako i u želji da se meštani animiraju koristeći resurse Tekije, vredni meštani iz godine u godinu uređuju ovaj prostor kraj Dunava.

Napori koji su zajednički uložili članovi Saveta Mesne zajednice i vlasnici kompanije „Tekijanka“ naišli su na dobar odziv meštana, pošto ovih vrelih julskih dana na plaži pronalaze osveženje. Pored lokalnog stanovništva, na Zlatnoj plaži u Tekiji, česti gosti su turisti koji obilaze ovaj deo Srbije, posetioci iz susedne Rumunije, kao i naši ljudi koji leti dolaze u svoj rodni kraj.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakČLANOVI OPŠTINSKOG VEĆA USVOJILI NOVE I USAGLASILI POSTOJEĆE ODLUKE /VIDEO/
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI