VAŽAN APEL POLICIJE VOZAČIMA DVOTOČKAŠA

227

Policija je uputila apel vozači motocikala da prilagode brzinu uslovima i stanju puta, poštuju saobraćajnu signalizaciju i koriste zaštitnu opremu.

Zbog saobraćajnih nezgoda u kojima suza dva dana stradala dva vozača motocikala i najavljenih povoljnih vremenskih uslova zbog čega se na putevima u Srbiji očekuje povećan broj motocikala i mopeda, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače ovih dvotočkaša da poštuju propisana ograničenja brzine i da obavezno koriste zaštitnu kacigu i drugu zaštitnu opremu.

Tokom 2022. godine, u saobraćajnim nezgodama poginula su 42 vozača motocikala i 18 vozača mopeda. Posebno naglašavamo da su trećina poginulih vozača motocikala i mopeda u Republici Srbiji lica mlađa od 30 godina. Takođe, analiza saobraćajnih nezgoda pokazuje da se polovina saobraćajnih nezgoda događa zbog neprilagođene brzine, kao i da trećina poginulih nije koristila zaštitnu kacigu.

Ministarstvo apeluje i na vozače putničkih i teretnih vozila, kao i autobusa, da povećaju opreznost i posebno obrate pažnju na vozače motocikala i mopeda kako bi se sačuvala njihova bezbednost.

Prethodni članakJEDNOČASOVNA ISKLJUČENJA STRUJE U KOSTOLU I VELIKOJ VRBICI
Naredni članakPOŽARI U RTKOVU I VELIKOJ KAMENICI