VELIKO INTERESOVANJE KLADOVLJANA ZA DERMATOLOŠKE PREGLEDE KOŽE

224
Kampanja „Spasite svoju kožu“, čiji je cilj prevencije melanoma naišla je na veliko interesovanje Kladovljana. Na platou ispred bolnice u Kladovu dermatolozi oobavljaju besplatne preglede mladeža. Kladovo je jedan od 13 gradova u Srbiji, u kojima Udruženja dermatovenerologa Srbije preventivnim pregledima nastoji da podigne svest građana o važnosti zaštite od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože. 

Namera kampanje je da podigne svest građana o važnosti zaštite od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože, a redovni pregledi i samopregledi su ključni korak u prevenciji melanoma, najopasnijeg oblika raka kože.Redovni pregledi i samopregledi su ključni korak u prevenciji melanoma, najopasnijeg oblika raka kože- navodi docent dr Dušan Mihajlović dermatolog sa VMA

Besplatni dermatološki pregledi mladeža su do 20 časova, pauze su od 11 i 30 do 12 časova i od 17 sati i 30 minuta do 18 časova. Pregled je prilika da građani bez lekarskog uputa dobiju savete i stručno mišljenje o eventualnim promenama na koži.

Prethodni članakU MARTU PROSEČNA ZARADA KLADOVLJANA 79.135 DINARA
Naredni članakNA ZATVARANJU SEZONE U KLADOVO SADRŽAJNIJE DRUGO POLUVREME ĐERDAP-VLASINA 3:2