VODOTOKOVI U OPŠTINI KLADOVO POD KONTROLOM

748

Sinoć je opštinu Kladovo zadesilo nevreme. Jak pljusak praćen snažnim vetrom stvorio je bujice na ulicama, potopljene su njive, a u nekoliko objekata ušla je voda.

Zbog obilnih padavina na teritoriji opštine Kladovo u toku jučerašnjeg dana i večeri bilo je devet intervencija na samom području grada. U intervencijama su bili uključeni vatrogasci, Dobrovoljno vatrogasno društvo, komandant Štaba za vanredne situacije Saša Nikolić, zamenik komandanta Bojan Božanović, pomoćnik predsednika Slavoljub Maletić i direktori javnih preduzeća Zoran Petrović i Goran Matović.

„U koordiniranoj akciji komandanta Štaba proverene su sve kritične tačke na vodotokovima IIB reda. Situacija na terenu je praćena u toku noći i u jutarnjim časovima. Ekipe su u jutarnjim časovima proverile sve mapirane tačke koje su mogle da eskaliraju u veće poplave. Voda se povlači na tim tačkama, ekipe su u pripravnosti jer se očekuju dodatne padavine u toku današnjeg dana“, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Kladovo.

Zbog reljefa terena, postoje mesta u opštini, gde uvek kada je intenzivan pljusak, voda duže se zadrže. Nije retko da kada padnu velike količine kiše i delovi ulica u Kladovu poplave. Jutro nakon nevremena u gradu bujice su se povukle i situacija je dobra.

Upozorenje na obilne padavine

„Danas oblačno sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će ponegde biti praćeni grmlјavinom. Veća količina padavina biće u drugom delu dana. Očekuje i od 30 do 50 mm za 12 časova“, saopštio je danas RHMZ.

Prethodni članakKONCERT ŠKOLE ZA MUZIČKO OBRAZOVANJE IZ KLADOVA
Naredni članakOTVORENA IZLOŽBA LIKOVNE KOLONIJE „PETROVO SELO“ /VIDEO/