ZA GREŠKE OKO ODABIRA PREDMETA NA MALOJ MATURI DANAS I SUTRA PRIGOVOR OSMAKA 

75
Na završni ispit u junu u pet osmogodišnjih škola u Kladovskom kraju izaći će 121 osmak.  Kako je objavljeno u kalendaru upisa 29. i 30. januara osmaci u matičnim školama u periodu od 8 do 15 časova mogu da ulože prigovor ukoliko je došlo do greške prilikom opredeljivanja iz kojeg će predmeta će raditi treći test na probnom završnom ispitu.
Njihovo izjašnjenja biće objavljeno u četvrtak 1. februara na zvaničnom sajtu Moja srednja škola i neposredno u matičnoj školi do 8 časova.
Probni završni ispit iz matematike biće održan 22. marta 2024. u periodu od 12 do 14 časova, a dan kasnije, 23. marta osmaci će rešavati test iz srpskog ili maternjeg jezika od 9 do 11 sati, a od 11 i 30 do 13 i 30 radiće treći test iz izabranog predmeta.
Učenicima je data mogućnost da se posle probne male mature predomisle i promene svoj izbor, pa će tako od 8. do 11. aprila od 8 do 15 sati moći u svojim osnovnim školama da podnesu zahtev za promenu predmeta, a 12. aprila biće objavljeno konačno izjašnjenje na zvaničnom sajtu Moja srednja škola i neposredno u školi.
Nakon toga učenici više neće moći da se predomisle o predmetu koji će polagati na završnom ispitu.
Prethodni članakDO SREDE PRIJAVLJIVANJE POSLODAVACA ZA DUALNO OBRAZOVANJE
Naredni članakBRODOREMONT HVATA ZALET ZA PROLEĆE U ZONI ISTOK