ZA TRI MERE AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA 10 MILIONA DINARA

278
Lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Kladovo za ovu i naredne dve godine biće obuhvaćene tri mere aktivne politike zapošljavanja. Ove godine za ovu namenu iz lokalnog budžeta je izdvojeno je 10 miliona dinara.

Za realizaciju programa Stručna praksa za osposobljavanje mladih za samostalan rad u struci opredeljeno je 2 miliona dinara. Za program zapošljavanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih koji podrazumeva isplatu subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta izdvojeno  je 1,3 miliona dinara.

S obzirom na pozitivna iskustva opština Kladovo nastaviće iz budžeta da finansira i Programe sprovođenja i organizovanja javnih radova u lokalu pa je za tu meru aktivne politike zapošljavanja odobreno 6,7 miliona dinara.

Za tu meru Opština Kladovo i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su Javni poziv na kome  pravo učešća imaju Javna preduzeća i javne ustanove sa teritorije opštine Kladovo koja će u okviru organizovanja sprovođenja javnih radova angažovati nezaposlena lica sa iz kategorije teže zapošjivih sa teritorije lokalne samouprave.

Prethodni članakUspeh učenica OŠ Vuk Karadžić iz Kladova na takmičenju iz francuskog jezika
Naredni članakALASU BODOVI BEZ BORBE, KOPAONIK NIJE DOPUTOVAO U KLADOVO