ZA UDRUŽENJA GRAĐANA 6,3 MILIONA DINARA

155
Na 11. sednici Opštinskog veća jednoglasno je usvojen  predlog Odluke o dodeli sredstava iz budžeta opštine Kladovo za podsticanje programa i projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana za ovu godinu. Sredstva iz budžeta u iznosu od 6,3 miliona dinara opredeljena su za 29 udruženja građana koja deluju u oblasti zaštite životne sredine, socijalne i dečje zaštite, kulture i informisanja, kao i upravljanjem u vanrednim situacijama.

Većnici su usvojili cenovnik kojim su definisane umanjene nadoknadu za javne površina koje tokom sezone koriste ugostitelji. Oni u prvoj zoni izdvajaće 36 dinara dnevno po kvadratu korisne površine, taj iznos u drugoj zoni je 30 dinara, u trećoj 26, dok je nadoknada u  četvrtoj zoni 24 dinara po kvadratu.

Na sednici je usvojena i Odluka o finansijskoj podršci mesnim zajednicama u iznosu od  ukupno milion dinara za troškove otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži koji su nastali tokom radova na izgradnji kanalizacije u mesnim zajednicama u kojima se  realizuje projekat „Čista Srbija“.

Pošto je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2024“ podržan projekat  opštine Kladovo  „Kultura u pokretu “ u ukupnom iznosu od 12 miliona dinara za tekuće održavanje i nabavku opreme za multifunkcionalnu salu Doma kulture doneta je Odluka  da se projekat kroz učešćeče opštine Kladovo podrži sa 2,3 miliona dinara. Reč je o radovima koji sadrže zamenu poda, stolica u u bioskopskoj sali i postavljanje novog bioskopskog platna

Prethodni članakKarate klub „Đerdap“ iz Kladova osvojio medalje na Evropskom prvenstvu ITFK federacije
Naredni članakSEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KLADOVO U UTORAK OD 13 SATI