ZAHVALNICE CIVILNOJ ZAŠTITI OD LOKALNE SAMOUPRAVE /VIDEO/

443

Prijemom kod predsednika opštine obeležen Svetski dan civilne zaštite u Kladovu. Na sastanku je bilo reči o daljim planovima unapređenja saradnje u oblastima zaštite i spasavanja stanovništva i imovine u slučaju nesreća i elementarnih nepogoda.

Povodom 1. marta – Svetskog dana civilne zaštite, predsednik opštine Saša Nikolić organizovao je prijem za predstavnike koji čine sektor Civilne zaštite u opštini. Na sastanku su bili predstavnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja, Dobrovoljno vatrogasnog društva, Crvenog krsta i Kluba radio amatera.

Saša Nikolić, komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije istakao je da država, ali i opština poklanjaju veliku pažnju da civilnu zaštitu stave na mesto na koje i pripada.

Civilna zaštita je osnovni činilac pri zaštiti ljudskih života, materijalnih dobara i životne sredine. Na prostoru Srbije Sektor za vanredne situacije je do sada formirao ukupno 169 specijalizovanih jedinica civilne zaštite za zaštitu i spasavanje od kojih je 100 specijalizovanih jedinica sa oko 2.500 pripadnika prošlo obuku i spremno je za delovanje u slučaju vanrednog događaja.

Prethodni članakU KLADOVU DEVET BEBA ROĐENO U FEBRUARU
Naredni članakZA PETAK ZAKAZANA SEDNICA SO KLADOVO