ZAMENA ELEKTRIČNIH BROJILA U KOSTOLU

269

Elektrodistribucija Kladovo u narednom periodu obavljaće sistemsku zamenu električnih brojila.

U toku meseca marta ekipe elektromontera izvršiće zamene brojila u naselju Kostol. Obaveštavaju se potrošači da radnicima Elektrodistribucije obezbede nesmetan pristup mernim uređajima.

Zamena brojila ključna je kako bi Srbija prešla na daljinsko očitavanje. Instaliranje pametnih brojila u državi treba da se završi do 2025. godine, a ceo posao daljinskog očitavanja treba da se omogući do kraja 2027.

Daljinsko očitavanje električne energije omogućiće da se kompletni podaci automatski ubacuju u softver za obradu podataka i izdaju računi, a potrošači će imati i uvid u svoju potrošnju i kvalitet isporučene električne energije.

Za njihovu ugradnju u domaćinstva uglavnom će se koristiti postojeći razvodni ormani, a na mestima gde ta mogućnost ne postoji zbog različitih tipova priključaka, obavljaće se i rekonstrukciju mernog priključnog ormana.

Nova brojila sprečiće i neovlašćenu potrošnju električne energije, tehničke gubitke na mreži, kao i komercijalne gubitke. Takođe, preko ovih brojila moći će i da se isključi struja na daljinu onom ko prekorači odobrenu snagu ili ne plaća račune.

Foto Pixabay

Prethodni članakZASEOK KILOMA BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI