„ZAPLOVI SRBIJOM“ ZA RAZVOJ VODNOG SAOBRAĆAJA

248

Srbija se okreće rekama kako bi pospešila razvoj vodnog saobraćaja i podigla vidljivost nautičkih potencijala. Obnova tvrđava u Golupcu, Velikom Gradištu i Kladovu predstavlja turističku ponuda u cilju povezivanja Dunavske obale u Srbiji.

Međuresorna radna grupa za realizaciju projekta „Zaplovi Srbijom“ održala je prvu sednicu u petak, 10. marta. Radnom grupom predsedavao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. U radu grupe učestvuju članovi kabineta predsednika Republike Srbije, predsednice Vlade, predstavnici relevantnih ministarstava i institucija, Agencije za upravljanje lukama, UNDP, turističkih organizacija i lokalnih samouprava obuhvaćenih projektom.

Kako je ministar Vesić ranije najavio, Srbija se, posle nekoliko decenija, okreće rekama, kako bi pospešila razvoj vodnog saobraćaja i ukupan ekonomski razvoj zemlje. Projekat „Zaplovi Srbijom“, podrazumeva izgradnju novih pristaništa, jer, kako je rekao, samo od nas zavisi koliko će nam doći turista. Prema njegovim rečima, imaćemo i više marina i značajniji obim vodnog saobraćaja, kako bi se obezbedio dalji razvoj i videlo novo lice naše zemlje.

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović predstavio je projekat prisutnima na sednici i istakao da je cilj izgradnja infrastrukture ali i podizanje svesti građana, lokalne uprave i poslovne javnosti o značaju razvoja nautike u Srbiji. Dodao je da je Agencija inicirala projekat kako bi se izgradila nedostajuća nautička infrastruktura i podigla vidljivost nautičkih potencijala Srbije u domaćim i međunarodnim okvirima.

Svečana konferencija kojom će se zvanično obeležiti početak projekta „Zaplovi Srbijom“ održaće se 4. aprila u Somboru, kako je u medijima najavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Ona je navela da je država u prethodnom periodu rekonstruisala i obnovila tvrđave u Golupcu, Velikom Gradištu i Kladovu i da će to biti predstavljeno kao turistička ponuda, u cilju povezivanja Dunavske obale u Srbiji.

Izvor i foto: Agencija za upravljanje lukama

Prethodni članakPOLJOPRIVREDNI SAVETODAVCI U SLUŽBI GRAĐANA OPŠTINE KLADOVO
Naredni članakRUKOMETAŠICE IZ KLADOVA ZABELEŽILE POBEDU U POŽAREVCU