ZASAĐENO „DRVO GENERACIJE“ U DVORIŠTU KLADOVSKE OSNOVNE ŠKOLE /VIDEO/

645

Učenici prvog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Kladovu, zajedno sa svojim učiteljicama, predstavnicima lokalne samouprave Bojanom Božanovićem, zamenikom predsednika opštine i Dušanom Belićem, načelnikom Opštinske uprave, posadili su u školskom dvorištu „Drvo generacije“.

„O svom drvetu đaci će voditi računa narednih osam godina, zajedno će rasti i zajedno stasavati. Istovremeno, kod najmlađih će rasti svest o značaju zaštite životne sredine i brige o nečemu tako plemenitom, kao što je drvo“, rekao je Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Kladovo.

Ovo je tradicionalna akcija svake nove generacije đaka prvaka u ovoj osnovnoškolskoj obrazovnoj ustanovi.

Želeli smo da i na ovaj način vežemo naše učenike za školu koju pohađaju. Želja nam je da sadnja postane tradicija, da svake godine novi prvaci zasade svoje drvo i da na kraju imamo puno dvorište uspomena na bivše učenike naše škole“, kazala je Katarina Tomić pomoćnik direktora OŠ „Vuk Karadžić“ rezimirajući aktivnosti u Dečijoj nedelji.

Učenici su druženje nastavili u dvorištu škole crtajući na asfaltu mnoštvo najrazličitijih motiva na temu svojih želja. Oni su svojim porukama i crtežima skrenuli pažnju na potrebu poštovanja dečijih prava i na moto ovogodišnje dečje nedelje „Veliko srce dece Srbije“.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakNOVI NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE KLADOVO, DUŠAN BELIĆ
Naredni članakPOPIS POLJOPRIVREDE U OPŠTINI KLADOVO TEČE PO PLANU /VIDEO/