ZAVRŠENA 39. ZLATNA BUĆKA ĐERDAPA U TEKIJI /VIDEO/

1755

Tekijska 39. „Zlatna bućka Đerdapa“ i ove godine okupila je iskusne alase, mlade ribolovce i sportiste, vrsne kulinare, zaljubljenike u Dunav kako iz ovog kraja, tako i iz drugih delova Srbije.

U lovu soma bućkom, dva takmičarska dana, učestvovalo je 15 ekipa sa isto toliko čamaca i 30 ribolovaca. Som je ovih dana bio lenj, kako alasi kažu, slabo je reagovao na zvuk bućke, ali to pecarošima nije bilo od presudnog značaja, već su uživali i družili se u ovom dunavskom naselju. Tridesetoro ribolovaca na ovoj bućki u Tekiji ulovilo je somove ukupne težine 32 kilograma. Najveći ulovljeni som bio je težak 3,5 kilograma i dug 72 centimetra. Svi upecani somovi, nakon merenja i evidetiranja, vraćeni su u vodu.

Zlatna bućka Đerdapa za opštinu Kladovo ima pre svega turistički značaj, a cilj je svakako i negovanje duge tradicije ove seoske manifestacije. Turistička organizacija opštine Kladovo, kao organizator „Bućke“, zajedno sa lokalnom samoupravom i brojnim sponzorima i ove godine postarala se da manifestacija zadovolji očekivanja kako takmičara, tako i svih posetilaca i turista koji dolaze u ovaj deo naše zemlje baš kada se organizuje ova manifestacija na Dunavu.

Za ovogodišnju „Bućku“ u Tekiji pripremljen je bogat fond nagrada koje su dodeljene učesnicima, a za koje se postarala pre svih lokalna samouprava, ali i brojni sponzori i prijatelji manifestacije. Treće mesto i 50 hiljada dinara u lovu soma na bućku pripalo je Dragoslavu Vukoviću iz Beograda i Željku Lazareviću iz Starčeva. Ekipa domaćina Miodrag Ivić i Milan Babucić iz Tekije zauzela je drugo mesto i njima je uručen vaučer od 80.000 dinara. Pobednici 39. „Zlatne bućke Đerdapa“ su Đurica Atila i Saša Damjan iz Subotice koji su ulovili i najvećeg soma na ovogodišnjem takmičenju. Njima je pripala nagrada od 120.000 dinara.

Mališanima, učesnicima maskenbala uručeni su poklon paketi. Devojčice i dečaci za osvojena prva tri mesta u pecanju na plovak dobili su pehare i za prvo mesto poklon u iznosu od po 10 hiljada dinara, drugoplasirani po sedam hiljada dinara i trećeplasirani poklon u iznosu od po pet hiljada dinara. Bogatim poklonima nagrađeni su i oni koji su se takmičili u kuvanju riblje čorbe. Za učesnike manifestacije, kao i za brojne turiste i posetioce u večernjim satima organizovan je raznovrstan i bogat zabavni program.

Tekijanci su se i ove godine pokazali kao izuzetni domaćini, a nakon završetka ovogodišnje manifestacije počinju pripreme za predstojeću 40. jubilarnu „Zlatnu bućku Đerdapa“ koja će, kako organizatori najavljuju, biti bogata pratećim sadržajima, kako bi se taj značajan jubilej proslavio onako kako dolikuje.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakDANAS POČINJE NAJKRAĆI ALI NAJSTROŽI VELIKOGOSPOJINSKI POST
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI